Je bent hier: Document Automation / Compliance / E-invoicing compliance / Polen

E-facturatie compliance Polen


Let op: voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg de website van de Europese Commissie.

Laatste update (januari 2024): Vanwege de vele kritieke fouten die zijn ontdekt, heeft de Poolse regering besloten, na een analyse, om de introductie van KSeF uit te stellen.

Ondanks het uitstel zal het systeem nog steeds van kracht worden. De regering zal nu een externe audit uitvoeren en een openbare raadpleging starten met de zakelijke gemeenschap om het systeem verder te optimaliseren.

Belastingplichtigen waren eerder verplicht om e-facturen uit te geven en te ontvangen in KSeF vanaf juli 2024. Volgens de aankondiging is deze verplichting uitgesteld tot na 2024, en een nieuwe implementatiedatum zal worden aangekondigd.

+++++++++++++++++++++++

Op 4 augustus 2023 heeft de President van de Republiek Polen de Wet ondertekend die de belasting op goederen en diensten wijzigt, inclusief het verplichte gebruik van e-facturen. Alle in Polen gevestigde bedrijven, inclusief het midden- en kleinbedrijf, moeten het KSeF-systeem aannemen.

Polen heeft in november 2019 Peppol aangenomen voor B2G e-facturering. De koers is nu ingesteld voor een landelijke verplichting voor B2B e-facturering. Voor dit doel wordt momenteel het Nationaal Systeem voor e-Facturering (KSeF - Krajowy System e-Faktur) gecreëerd, dat verplicht zal zijn voor alle belastingbetalers die zaken doen in Polen.

Samen met de gewijzigde wet zullen belastingplichtigen vanaf juli 2024 het KSeF-systeem moeten gebruiken om e-facturen uit te geven en te ontvangen. Voor btw-vrijgestelde bedrijven wordt het systeem verplicht vanaf januari 2025.

CONTACT

Aan de slag met E-facturatie?

 

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden van 4Exchange te bespreken of een demo te krijgen.