Case study

4Exchange en Schotpoort

E-facturen worden snel en foutloos verstuurd en daardoor ook snel betaald

Naarmate het aantal (semi-)overheidspartners in hun klantenkring toenam, voelde Schotpoort Connect de urgentie om een oplossing voor het verzenden van elektronische facturen te vinden. IT-manager Marcel Blom vertelt waar zij behoefte aan hadden. "Wanneer een huidige of potentiële klant aangeeft elektronische facturen te willen ontvangen, is het belangrijk dat je snel en effectief ondersteund wordt."

4X-Documentontvangst-Verzending

 

Schotpoort Connect is expert in op maat gemaakte logistieke oplossingen voor complexe transportvraagstukken; of het nu gaat om urgente zendingen, items met niet-standaard afmetingen, of gespecialiseerd vervoer zoals beveiligd, geklimatiseerd en medisch transport. Bovendien bieden ze diensten op het gebied van opslag en doorvoer.

Naast het hoofdkantoor in het Gelderse Eerbeek, heeft Schotpoort Connect ook nog vestigingen in Nieuwegein, Vijfhuizen en Wijchen. Het bedrijf maakt samen met SBPost en Connect For You onderdeel uit van Schotpoort Transport Groep.

Overheden moeten e-factureren

Schotpoort Connect schrijft regelmatig in op aanbestedingen en werkt voor verschillende (semi-) overheidsinstellingen. Sinds een paar jaar is het voor overheden en andere aanbestedende diensten verplicht om te werken met e-facturatie. Voor opdrachtnemers zoals Schotpoort heeft dit uiteraard ook gevolgen.

In eerste instantie had de logistieke dienstverlener uit Eerbeek maar één overheidsklant die elektronische facturen wenste te ontvangen. Voor deze klant had Schotpoort Connect een methode ontwikkeld om pdf-facturen via Peppol te versturen.

Op zoek naar nieuwe e-facturatie oplossing

Deze aanpak voldeed totdat een andere bestaande klant van Schotpoort in het kader van een nieuwe aanbesteding specifieke eisen stelde voor het ontvangen van e-facturen in XML-formaat via Peppol. De toenmalige software van Schotpoort bood echter geen ondersteuning voor het versturen van XML-facturen. Dit noodzaakte het bedrijf om op zoek te gaan naar een nieuwe e-facturatie oplossing om aan deze eisen te kunnen voldoen.

Marcel vertelt dat ze in de zoektocht naar een nieuwe leverancier vooral zochten naar een partij die snel en efficiënt kan schakelen. “Zodra een bestaande of nieuwe klant facturen via e-facturatie wenst te ontvangen, wil je snel en goed geholpen worden." Dat vonden zij in 4Exchange. Directe communicatie en gedeelde taal, evenals de nadruk op veiligheid, waren andere cruciale factoren in hun besluit.

E-facturen worden snel betaald

Inmiddels draait de oplossing volledig. Zo'n 10 procent van de uitgaande facturen bij Schotpoort betreft e-facturen. Deze worden, net als de overige facturen, opgemaakt in het transportmanagementsysteem MendriX. Marcel exporteert deze vervolgens en zorgt dat ze in het 4Exchange portaal terechtkomen. Vanuit daar gaan de e-facturen automatisch in het juiste formaat via het Peppol-netwerk naar de klant. 

“Voor ons werkt deze manier perfect”, stelt Marcel tevreden vast. “4Exchange werkt altijd en er zijn nooit problemen. Doordat de e-facturen snel en foutloos worden verstuurd, worden ze ook snel betaald.”

Hij voegt toe: "Het toevoegen van nieuwe klanten aan onze e-facturatieoplossing is een fluitje van een cent. Dit is vooral handig omdat we reeds een band hebben opgebouwd met enkele (semi-)overheid organisaties die op dit moment in de voorbereidende fase zitten voor elektronische facturatie. Zodra zij er klaar voor zijn, kunnen we moeiteloos opschalen zonder dat we ingrijpende veranderingen moeten doorvoeren om de e-facturen correct te leveren. Bovendien verwacht ik dat elektronische facturatie in de toekomst een nog grotere rol gaat spelen, niet alleen bij overheidsaanbestedingen maar ook in de bredere zakelijke markt. Dit is een ontwikkeling die ik zeer verwelkom. We zijn er klaar voor!"

4EX_start_nu_image_640x640

Ook een compleet ontzorgt en volledig compliant proces voor documentuitwisseling?


Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en/of een demonstratie te krijgen.

 

Neem contact op

 

4EX_startdirect_mobile_500x428

Klaar voor de eerste stap naar efficiënte documentverwerking?

Plan vandaag nog een gesprek met een van onze consultants om de mogelijkheden en een demo van 4Exchange te bespreken.

Neem contact op