Case study

4Exchange en Technische Universiteit Delft

Pionieren in e-invoicing

Technische Universiteit Delft streeft niet alleen in het onderwijs en onderzoek naar vooruitgang, maar ook in hun purchase-to-pay processen. Met 23.000 leveranciers die de nodige middelen voor baanbrekend onderzoek leveren en ongeveer 125.000 inkoopfacturen per jaar, is het doel duidelijk: zoveel mogelijk facturen geautomatiseerd verwerken. Het streven was om tegen eind 2020 tachtig procent van alle facturen als e-invoice via xml te ontvangen. Een uitdaging, maar niet onmogelijk.

4X-Documentontvangst-Verzending

 

Van Ambitie naar Realisatie


Reeds in 2007 begon TU Delft met het automatiseren van hun factuurverwerking. Toen Basware een vernieuwde versie lanceerde, ontstonden er nieuwe vragen over de uitbreidingsmogelijkheden van het systeem. Deloitte Consulting werd aangetrokken en het resultaat was een plan vol ambitie, met potentie om jaarlijks tien procent te besparen. Maar, zoals Sandra Heuvelman, verantwoordelijk voor de documentenstroom, aanhaalt: “Vele bedrijven wisten destijds niet hoe xml-facturen te verzenden. Het vergde tijd en kennis om ze aan boord te krijgen.”

 

Het 4Exchange Tijdperk


Met hulp van het 4Exchange platform kon TU Delft e-invoices in xml-formaat ontvangen. Het portal transformeerde facturen naar het gewenste formaat van TU Delft, verrijkt met alle noodzakelijke bijlagen. Echter, voor ze worden afgeleverd, passeerden ze eerst de 4Exchange Validation Service. Dit systeem verrijkt automatisch inkomende facturen met gegevens uit het ERP-systeem en weigert facturen die niet voldoen aan de bedrijfsregels. Heuvelman zegt: “Hierdoor arriveren facturen met extra informatie direct op de juiste plek en kunnen incorrecte facturen automatisch worden geretourneerd.”

 

Onboarding: Een Gedeelde Missie


Het inschakelen van leveranciers op het 4Exchange platform was geen sinecure. De initiële voortgang was traag, mede omdat leveranciers tijd nodig hadden om zich aan te passen. 4Exchange ondersteunde TU Delft met essentiële documentatie en inzichten. Een jaar later kwam al bijna vijftig procent van de facturen binnen via e-invoicing. “De kennis is nu wijdverspreid, waardoor we onze factureringseisen verder kunnen verfijnen”, voegt Heuvelman toe.

 

Toekomst in Zicht


In september 2018 daagde TU Delft 2.000 leveranciers uit voor xml e-invoicing. Deze aanpak werkte, met bijna de helft van deze leveranciers nu aangesloten op het 4Exchange platform. Steeds meer orders van TU Delft worden geplaatst op dit platform. Hierdoor kunnen leveranciers eenvoudig een inkooporder converteren naar een e-invoice. Het uiteindelijke doel? Touchless processing: een volledig geïntegreerde uitwisseling van orders en facturen tussen leverancier en klant.

4EX_start_nu_image_640x640

Ook een compleet ontzorgt en volledig compliant proces voor documentuitwisseling?


Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en/of een demonstratie te krijgen.

 

Neem contact op

 

4EX_startdirect_mobile_500x428

Klaar voor de eerste stap naar efficiënte documentverwerking?

Plan vandaag nog een gesprek met een van onze consultants om de mogelijkheden en een demo van 4Exchange te bespreken.

Neem contact op