Facturatie Service
voor uitgaande facturen

Wilt u graag uw uitgaande facturenstroom uitbesteden? Wij helpen u graag.

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan.

Facturatie Service – Uitgaand

De Facturatie Service voor uitgaande facturen is een flexibele service waarbij u zelf kunt kiezen welke stromen u door ons wilt laten verzorgen. We kunnen de gehele uitgaande factuurstroom voor u verzorgen, of delen daarvan. Ongeacht de verzendwijze (post, e-mail, een portaal of e-facturatienetwerk) en ongeacht het bestandsformaat (PDF, UBL, XML, EDI, etc.)

De financiële afhandeling van facturen is, voor de meeste organisaties, geen onderdeel van de core business. Het kost vaak veel tijd en energie die veel organisaties liever aanwenden voor het ontwikkelen en/of verkopen van eigen producten en diensten.

Daarvoor hebben wij de Facturatie Service ontwikkeld. Hierdoor hoeft u zich niet meer bezig te houden met het in goede banen leiden van alle verschillende factuurstromen en factuurformaten die uw klanten wensen. Of uw klanten nou facturen per post, e-mail of via bijvoorbeeld een e-facturatie netwerk willen ontvangen, of het nu gaat om papieren, pdf, xml, ubl of andere formaten facturen, met de Facturatie Service ontzorgen wij u compleet.

Het uitbesteden van uw uitgaande facturatie

Verschillende klanten betekent doorgaans ook verschillende factuurformaten en verschillende aanleveringswijzes. Klant A vraagt facturen per post, klant B vraagt een PDF per e-mail en klant C vraagt een e-factuur via een e-facturatienetwerk zoals Peppol. U wilt zich niet met al die verschillende stromen bezighouden. Met de Easy Billing Service hoeft dit ook niet. Uw software systeem genereert de facturen allemaal op 1 manier en wij zorgen ervoor dat deze in het gewenste formaat en op de gewenste wijze aan uw klanten verstuurd worden.

Het Proces

Onderstaand ziet u een schematische weergave van hoe de Facturatie Service voor uitgaande facturen in zijn werk gaat:

 

Afbeelding11

 

Hoe het werkt: Stap voor stap

Stap 1
Uw financieel of ERP systeem genereert een factuur in willekeurig welk formaat.

Stap 2
Onze software, gekoppeld aan uw systeem, pikt de te verzenden facturen op en kijkt in uw database hoe de betreffende klant de factuur wil/kan ontvangen.

Hierbij wordt altijd eerst gekeken naar de meest efficiënte en voordelige methode, namelijk verzending via Peppol. Indien uw klant niet op Peppol gevonden wordt, wordt gezocht naar een beschikbaar e-mailadres. Wordt er ook geen e-mailadres gevonden, dan wordt als laatste mogelijkheid het postadres gebruikt.

Stap 3
De factuur wordt naar uw klant verzonden op de door hem gewenste verzendingswijze en in het gewenste formaat. Allemaal zonder dat u hier extra handelingen voor hoeft te doen.

Wilt u graag meer weten? Klik dan op onderstaande button, laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op