Peppol aansluiting


Hebt u als onderneming veel internationale klanten? Of ontvangt en verstuurt u regelmatig facturen naar het buitenland? Dan is een Peppol aansluiting een stap waarmee u veel tijd besparen kunt.


MicrosoftTeams-image2

Wat is een Peppol aansluiting?

Pan-European Public Procurement OnLine (Peppol) is een internationaal project met als doel het standaardiseren van grensoverschrijdend elektronisch berichtenverkeer, zoals facturen en inkooporders, binnen de Europese Unie. Deze standaardisering maakt het versturen en ontvangen van digitale facturen een fluitje van een cent. Met een Peppol aansluiting wordt uw toegang tot het Peppol netwerk bedoelt.

Door middel van een Peppol aansluiting ontvangt en verstuurt u elektronische facturen, inkooporders en binnenkort ook catalogi van en naar internationale partners in heel Europa. U maakt gebruik van het grootste internationale e-invoicingnetwerk van de wereld. Peppol is hard op weg om dé standaard in het internationale elektronische berichtenverkeer te worden.|

Wat is er nodig?

Wilt u aansluiting op het Peppol netwerk dan hebt u twee dingen nodig:

1. Een partij die u kan aansluiten met een unieke inlog en een wachtwoord.

2. Software die uw te verzenden facturen kan omzetten naar het xml-formaat dat gehanteerd wordt in het Peppol-netwerk en tevens de facturen die u ontvangt via het Peppol netwerk om kan zetten naar het formaat dat uw financieel/ERP pakket kan verwerken.

"Ondanks dat OCR software een mooie stap voorwaarts is, is er ook bij dit proces nog handwerk nodig. Daarom hebben wij de overstap gemaakt van het versturen van pdf facturen naar het versturen van e-facturen via het Peppol netwerk." 

 

Edward Groot, Directeur Verum

Hoe regel ik het?

Wilt u gebruik maken van de vele voordelen van Peppol? U kunt nu direct een Peppol aansluiting regelen via 4Exchange. Met ons Peppol-pakket kunt u beveiligd elektronische facturen ontvangen (en binnenkort ook versturen) naar bedrijven en overheden in heel Europa.

Een Peppol-aansluiting voor uw eigen ERP-pakket

Een Peppol-aansluiting levert u alleen tijdwinst op als u de aansluiting makkelijk kunt integreren met uw bestaande software. Daarom kunt u 4Exchange koppelen aan uw eigen ERP-pakket. De software zorgt ervoor dat de software compatibel is en elkaar ‘verstaat’. Daarbij maakt het niet uit van welk ERP-pakket u gebruik maakt. 4Exchange levert ERP-onafhankelijke software die ervoor zorgt dat er geen rigoureuze aanpassingen in uw huidige software nodig zijn.

CONTACT

Aansluiten op Peppol?

 

Geef de digitale transformatie binnen jullie organisatie een flinke boost. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden van 4Exchange te bespreken of een demo te krijgen.