Wat is Peppol?

 

Wat is Peppol? Peppol staat voor Pan-European Public Procurement OnLine en maakt met gestandaardiseerd
elektronisch berichtenverkeer binnen de Europese Unie mogelijk.

Neem contact op of lees over aansluiting op Peppol.

MicrosoftTeams-image2

Wat is Peppol?

Pan-European Public Procurement OnLine (Peppol) is een internationaal project met als doel het standaardiseren van grensoverschrijdend elektronisch berichtenverkeer binnen de Europese Unie. Heeft u nationale én internationale klanten en leveranciers? Het Peppol-netwerk is de veilige keuze voor het uitwisselen van o.a. facturen en inkopen.

Elektronisch factureren was voor de introductie van Peppol ook al mogelijk, maar bracht meer rompslomp met zich mee dan gemak. Grote (internationale) bedrijven en overheden in verschillende landen gebruikten diverse (zelf) opgezette netwerken om facturen te versturen en te ontvangen. Deze netwerken sluiten echter niet op elkaar aan, zodat u als ondernemer al snel terug moest vallen op de papieren of pdf factuur

"E-facturatie via Peppol is een slimme en toekomstbestendige stap waar onze deelnemers veel voordeel mee kunnen behalen."

Edward Groot, Directeur Verum

Wat zijn de mogelijkheden van Peppol?

Binnen het internationale Peppol-netwerk kunt u eenvoudig elektronische facturen versturen en ontvangen, maar u kunt via Peppol bijvoorbeeld ook inkooporders versturen. Ook zal het mogelijk worden om elektronische catalogi te versturen via Peppol.

 

Waarom is Peppol nou zo interessant?

  1. Peppol vertegenwoordigt het beste van twee werelden: de standaardisatie van een factuurbericht en een transportmiddel dat veilige communicatie tussen twee organisaties garandeert.

  2. Daarnaast vervult Peppol de behoefte aan het veilig en gestandaardiseerd kunnen uitwisselen van berichten tussen organisaties. Dankzij registratie op basis van identificatienummers is altijd bekend wie de afzender van de factuur is en krijgen spookfacturen geen kans.

  3. Peppol is een Europees initiatief volgens Europese standaarden. Het grote voordeel hiervan is dat gebruikers van Peppol door één aansluiting direct een zeer groot bereik hebben en ontzorgt worden.

  4. Peppol is een veilig transportmiddel omdat alle data versleuteld verzonden wordt én omdat je als ontvanger zeker weet wie de factuur verstuurd heeft (zie punt 2).

  5. Via Peppol is veilig verkeer van data conform de AVG afgedekt.

  6. Via Peppol heb je alle informatie die op de factuur staat, digitaal beschikbaar. Waardoor het factuurverwerkingsproces dat ná ontvangst van de factuur komt, veel beter in te richten is.

Hoe ver is Peppol?

Peppol wordt al gebruikt door tienduizenden organisaties, en dit aantal groeit elke dag. Overheden in Europa maken al grotendeels gebruik van Peppol en de verwachting is dat het bedrijfsleven meer en meer aan gaat sluiten. Hierbij lopen grote verzenders, zoals bijvoorbeeld KPN en Eneco, voorop. Maar er volgen steeds meer organisaties die de voordelen van e-factureren via Peppol inzien.

 

4Exchange koppelt Peppol direct aan uw eigen financiële- of ERP-pakket.

 

Met 4Exchange kunt u, via het Peppol netwerk, facturen ontvangen en versturen aan binnen- én buitenlandse leveranciers. Wanneer u gebruik maakt van 4Exchange profiteert u van de vele voordelen van het Peppol-netwerk.

Neem contact op of lees over aansluiting op Peppol